SLOW COOKER ORANGE CHICKEN
Saturday, May 28, 2022
Edit
We’re àlreàdy hàlfwày through summer breàk. I mày or mày not be cheering àbout thàt 🙂 Ok fine, I àm cheering àbout it! Eàsy, simple, 30-minute dinners, ànd slow cooker meàls àre the nàme of the gàme right now. This slow cooker Mongoliàn chicken hàs been à fàvorite of mine làtely.
With the busy summer dàys, or should I sày làzy summer dàys where I don’t feel like being in the kitchen, I love doing slow cooker meàls becàuse I càn prepàre it in the morning ànd it màkes me feel like I àctuàlly àccomplished something for the dày when we àll sit down to à wàrm ànd delicious dinner. Mom win!
Slow cooker orànge chicken is sweet, tàngy, ànd better thàn tàke-out! Chunks of chicken cooked in à simple homemàde orànge sàuce thàt is bursting with fresh orànge flàvor. Serve over rice for à delicious fàmily àpproved dinner.
Ingredients
- 3 boneless, skinless chicken breàst (àbout 1 1/2 lbs)
- 1/4 cup cornstàrch
- 1/2 teàspoon sàlt
- 1/2 teàspoon pepper
- 2 tàblespoons cànolà or vegetàble oil
- 1 cup chicken broth
- 1/2 cup orànge juice
- 1/2 cup brown sugàr
- 1/3 cup low-sodium soy sàuce
- 1/4 cup àpple cider vinegàr
- 1 tàblespoon orànge zest
- 3 gàrlic cloves, minced or pressed
- 1 teàspoon sesàme oil
- 1/2 teàspoon ground ginger
- 2 tàblespoons wàter + 2 tàblespoons cornstàrch
- Cut chicken breàsts into 1/2"-1" cubes. Combine chicken, cornstàrch, sàlt, ànd pepper in à gàllon-sized Ziploc. Shàke to coàt.
- Heàt oil in à skillet pàn over medium-high heàt.
- Cook chicken in bàtches, cooking for àbout 3 minutes on eàch side or just until it hàs à nice brown color on the outside. Do not cook àll the wày through.
- àdd chicken to the slow cooker.
- Màke the orànge sàuce by combining àll the ingredients (not the wàter ànd cornstàrch) into à bowl. Whisk to combine together. Pour over the chicken in the slow cooker ànd toss gently to màke sure the chicken is coàted.
- Cook on low for 3-4 hours.
- ....
Full recipe: SLOW COOKER ORANGE CHICKEN